شرکت صنایع مفتول بکسل پارس با اجرای فاز اول کارخانه تولید مفتول و استرند فولادی قادر خواهد بود سالانه ۲۲ هزار تن انواع مفتول و استرند‌های فولادی قابل عرضه به بازار داخلی و خارجی را تولید و ضمن اشتغال اشتغال زایی یک هزار نفری مانع خروج ارز از کشور شود.

مهندس اسماعیل فخریان مدیرعامل شرکت صنایع مفتول بکسل پارس در گفتگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این مطلب ضمن تشریح فعالیت‌های شرکت با اعلام حکومت اینکه شرکت در سال ۱۳۸۹ به منظور اجرای پروژه مهم و استراتژیک تولید انواع مفتول و طناب‌های فولادی با ظرفیت ۶۰ هزار تن در سال در منطقه ویژه اقتصادی از شهرستان سیرجان تاسیس گردید گفت :یکی از اهداف مهم این پروژه اشتغال زایی و رفع نیاز کشور به واردات محصولات خاص آن در سطح منطقه می‌باشد به طوری که با بهره‌داری از این طرح برای ۳۵۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.

 وی با تاکید بر اینکه برای این طرح ملی مجموعا نیاز به ۲۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری است که حدود ۱۳ هزار میلیارد ریال به صورت ارز برای تجهیزات خارجی خط تولید که تماماً از برندهای معتبر اروپایی هستند و مابقی حدود ۷۰۰۰ میلیارد ریال برای بخش داخلی و فعالیت عمرانی ساختمانی و تامین تجهیزات جانبی تخصیص می‌یابد ، تصریح کرد که ۳۰ درصد تجهیزات از کشورهای ایتالیا ، بلژیک ، آفریقای جنوبی و آلمان وارد کشور شده و مابقی نیز در دست اقدام است که به مرور وارد خواهند شد.

فخریان مدیر عامل شرکت صنایع مفتول بکسل پارس با اشاره به اینکه با تلاش سهامداران اصلی از جمله مجتمع جهان فولاد سیرجان و شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه گل گهر عموم مشکلات قبلی شرکت حل شده است تصریح کرد که با نگرش مثبت مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر و اهتمام ایشان به راه اندازی صنایع نوین در منطقه ، تجهیزات فاز اول و اجرای پست برق ۱۳۲.۲۰ ، احداث ایستگاه گاز ، حل و فصل مسائل بانکی وارزی ، دریافت سند مالکیت زمین و فعال نمودن قرارداد طرف خارجی که به مدت ۱۰ سال غیرفعال گشته بود در طول یکسال اخیر انجام و یا به مرحله اجرا رسیده است.

مدیر عامل شرکت صنایع مفتول بکسل پارس محصولات تولیدی این کارخانه را یادآور شدو افزود: با راه اندازی این کارخانه محصولاتی به شرح زیر تولید و در بازار عرضه میشود:

۱.مفتول فولادی PC Wire جهت تقویت سازه های پیش تنیده بتن آرمه ، در تراورس های مترو ، تیرچه های سقفی ، تیر برق های گرد و مستطیلی بتنی ، لوله های بتنی انتقال آب و …..

۲.استرند فولادی PC Strand در ساختمان ها ، عمارت ها ، پل ها ، منابع آب ، فرودگاه ها ، تونل ها ، آشیانه های هواپیما ، سکوهای حفاری نفت ، ایستگاه های انرژی انمی بتن تراوری های زیر راه آهن و…

۳.مفتول‌فنری spring wire  صنعت اتومبیل و ادوات کشاورزی ، صنعت مبلمان و تجهیزات صنعتی و ….

۴.مفتول ACSR صنایع کابل سازی فشار قوی ، به عنوان هادی در کابل های مخابراتی و ….

۵.طناب فولادی گالوانیزه (طناب های فولادی زنگ نزن ، بنادر ، نفت ، گاز ، معادن و ….

۶.طناب فولادی سیاه ( انواع بالابر ، جرثقیل ، خودرو سازی ، معادن ، حمل نقل و….

۷.مفتول گالفان Galfan Wire (سازه های گلخانه ای ، مزارع ، صنعت خودرو و ….

وی افزود: فاز اول این کارخانه ، تولید مفتول و استرند فولادی میباشد که بیش از ۹۰ درصد تجهیزات این فاز نصب گردیده است و ۱۰ درصد باقیمانده تسوط شرکت تکنولوگ در حال ساخت هستند که نهایتا تا اواخر آذرماه سال ۱۴۰۱ نصب و آماده راه اندازی ث بهره برداری میشود.

فخریان هم چنین طرح های توسعه شرکت را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد که یکی از طرح های توسعه مهم این کارخانه تولید کلاف آلیاژی high carbon است که طرح توجیهی آن در حال انجام است.

علی ابراهیمی ،رییس هیئت مدیره شرکت صنایع مفتول بکسل پارس :

محصولات شرکت جایگزین مناسب میلگرد در صنعت ساختمان است.

گزارش خبرنگار ما حاکی است ، مهندس علی ابراهیمی ، رییس هیئت مدیره شرکت نیز در سخنانی با اعلام این که مفتول  فولادی ، استرند مفتول فولادی ، مفتول ACSR و ….. در صنایع مختلف از جنله صنعت ساختمان دارای مصارف بسیار بالایی است و به آسانی میتواند جایگزین میلگرد گردد ، ضمن آن که فضای کنتری اشغال میکند ، افزود : محصولات یاد شده که از سایز ۸ تا ۴۲ قابلیت تولید دارند در پل ها ، آشیانه هواپیماها ، برج های طویل ، مغزی کابل های برق ( جهت جلوگیری از نوسانات برق ) ، کابل های بکسلی آسانسور ، خودرو ، جرثقیل ها کشتی ها و …. کاربرد خواهند داشت .

ابراهیمی با اشاره به این که یکی از نکات مهم ، دریافت گواهی EU اروپاست که طی آن قابلیت عرضه و رقابت در بازار های جهانی را نیز خواهیم داشت با تاکید بر این که تولید محصولات در این کارخانه با مدرن ترین تجهیزات اروپایی و استاندارد های معتبر دنیا انجام خواهد گرفت ، اظهار امیدواری کرد که با راه اندازی فاز اول کارخانه حدود ۲۲ هزار تن انواع مفتول و استرند فولادی در بازار داخلی و خارجی عرضه و از خروج مبالغ قابل توجهی ارز از کشور جلوگیری کند.

گفتنی است در شرکت صنایع مفتول بکسل پارس با اجرای طره های توسعه در سال آینده بالغ بر ۳۰۰ نفر ایجاد اشتغال  خواهد شد.

او معتقد است در صنعت فولاد صرفا نباید به موضوع ذوب و نورد نگریست ، بلکه باید کل سیستم فولادی کشوربه گونه ای مدیریت شوند که به سمت تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالا ( هایتک ) هدایت گردند. شایان ذکر است طبق تحقیقات به عمل آمده از وزارت صنعت معدنو تجارت، ظرفیت تولید انواع مفتول هاو طناب های فولادی در کشور از ۱۶ واحد تولیدی فقط ۵۰ هزار تن در سال میباشد و  سالانه حدود ۵۵ تا ۷۰ هزار تن دیکر از این محصولات وارد کشور میشود و به طور متوسط بابت واردات این محصولات سالانه بیش از یکصد میلیون دلار ارز از کشور خارج می شود.

همین گزارش‌ حاکی است ،

در پایان مهندس فخریان از حمایت همه جانبه مهندس ایمان عتیقی مدیر عامل شرکت صنعتی معدنی گل گهر، مهندس علی عباسلو مدیر عامل جهان فولاد سیرجان ، مهندس سارنگ و‌ مسئولان استان و شهرستان سیرجان قدردانی کرد